Hustle Creatives | Who's Hustlin' - Vera Kuipers
“Jij eindigt nog eens bij de Albert Heijn,” zei haar moeder ooit. Maar Vera Kuipers wist al jong dat ze iets met film wilde doen. “Ik ben blij waar ik nu sta, en dit is nog maar het begin.”
who's hustlin, Vera Kuipers, hustle creatives, art director, setdresser, 48h film project aard, barf, illustrator, graphic design
15826
post-template-default,single,single-post,postid-15826,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-0.0.1,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,hide_inital_sticky,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Who’s Hustlin’ – Vera Kuipers

Who's hustlin' - Vera Kuipers Hustle Creatives Setdresser

Who’s Hustlin’ – Vera Kuipers

“Jij eindigt nog eens bij de Albert Heijn,” zei haar moeder ooit. Maar Vera Kuipers wist al jong dat ze iets met film wilde doen. “Ik ben blij waar ik nu sta, en dit is nog maar het begin.”

Ze voltooide de grafische opleiding en daarna de studie Illustratie aan de HKU, waar ze creativiteit en diepgang vond. “Ze stimuleerden daar heel erg om een crossover naar een andere richting te doen.” En dus volgde ze haar hart naar de minor Theatervormgeving.

ART director

Een stage als art director bleek een schot in de roos. “Eigenlijk is het autistisch werk, het moet allemaal kloppen. Alsof je een schilderij maakt op beeld.” Creativiteit heeft kaders nodig. “Ik vind het fijn als ik gedwongen word om creatief te denken.” Van Art Director naar ART, want ook buiten de kaders van de camera weet ze raad met creativiteit.

Meet Barf. Haar kleurrijke hond op wieltjes, geknoopt van scoubidou touwtjes. “De reacties wisselen. Sommigen kijken van een afstandje, anderen vragen nieuwsgierig wat het is. Puppies bespringen Barf alsof hij een echte hond is.”

Livin’ la vida loca

Na haar studie ging ze direct aan de slag als zzp’er. “Elke dag hetzelfde, van negen tot vijf, dat is niks voor mij.” Liever werkt ze periodes keihard. “En dat ik daarna dan zelf mijn tijd kan inplannen om weer bij te komen.”

Deze Amsterdamse chica is altijd onderweg om kansen te pakken. Maar als ze niet op haar brommer over de grachten scheurt, dan geniet ze a la playa. Voor de sol of een casual ticket to the tropics. Een vlucht naar de Spaanse zon is makkelijk gemaakt. ¡Sí, claro!

Het leuke aan haar vak vindt ze om samen te creëren. Met z’n allen aan 48H Film Project – Aard werken en samen trots zijn op wat is behaald. “Dat groepsgevoel is fijn. Met een team ergens naartoe werken, waarbij je veel aan elkaar hebt. Dan heb je een andere partij ook echt wat te bieden.”

 

 


 

Hustle Creatives is een team van 15 strong individuals met uiteenlopende expertises die elkaar versterken. Wie zijn die gekke creatieven? De gezichten achter de naam? De komende weken gaan we in op de vraag, who’s hustlin’?